Akár 15.000 HUF fogadási kredit

Bónusz igénylése
Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli. Játssz felelősségteljesen. gamblersanonymous.hu

Sport bónusz 20.000 HUF

Bónusz igénylése

A Trixie fogadás jelentése

Ivett Hoffmann

a trixie fogadas jelentese

Aki szívesen kipróbálná a rendszer fogadásokat, annak az olyan egyszerű formákkal érdemes elkezdenie az ismerkedést, mint a Trixie fogadás. Ilyen kombinált” fogadással a tősgyökeres magyar és a magyar nyelven is elérhető külföldi bukmékereknél is találkozhatsz, elsősorban foci és a lovi fogadás esetében. A rendszer fogadások a profi, vastagabb tárcájú játékosok sportja, akik a mélyebb tudásukat az adott sportágban és mezőnyben nagyobb eséllyel akarják haszonra váltani. De mi lehet a megközelítésük alapja?

A Bonusowo.hu sportfogadás akadémiájában megtudhatod, mi a tippmix trixie jelentése. E mellé tippeket is adunk, hogy milyen típusú játékosoknak a legmegfelelőbbek a rendszer vagy kombi fogadások.

Mit jelent a Trixie fogadás? Trixie Tippmix fogadás jelentése

  • A Trixie fogadás lényege
  • Kinek ajánljuk a kombi fogadást?
  • A rendszer fogadások gyakran ismételt kérdései

A System Trixie fogadás jelentése

A rendszer vagy kombinált fogadások mindig több eseményre vonatkoznak. Állhatnak legalább négy, de akár 63 részfogadásból is, amiket a választásaid alapján a bukméker automatikusan hoz létre a szelvényeden. Ezen részfogadások többsége úgynevezett gyűjtőfogadás (más néven acca, multi vagy Parley), vagyis a bukméker a választott tippjeid alapján létrehozza azok összes lehetséges kötését. Ha te például egy ötválasztásos, 31 részfogadásból álló Lucky fogadást teszel, annak az öt egyszerű fogadásod mellett része lesz az összes lehetséges kettes, hármas, négyes, és az egyetlen ötös kötés vagy gyűjtő is.

Nem mindegyik rendszer fogadásnak részei a single betek, például a szintén ötválasztásos, de 26 tételes Super Yankee fogadásban csak gyűjtők szerepelnek majd.

A Trixie (magyarosan Trixi) az egyik, ha nem a legegyszerűbb rendszer fogadás. Egy Trixie fogadáshoz három választást kell tenned, mintha csak egy sima gyűjtőfogadást tennél. A szelvényedre kerülhetnek különböző sportágakhoz tartozó események, F1 fogadás vagy foci fogadás éppúgy, ahogy tenisz fogadás is. Ha azonban jelölöd a szelvényen a Trixie-t vagy más rendszer fogadást, akkor az előbbi esetében nem egyetlen fogadásod lesz, hanem négy: három darab kettes és egy darab hármas kötés.

Az egyszerű fogadások a Trixie-be nem tartoznak majd bele, csak az azokból generálható gyűjtők.

Fontos, hogy a Trixie nem ugyanaz, mint a 3/4 kombináció tippmixen. Az utóbbi egy négyválasztásos kombi, ami egy hibapontot, vagyis be nem jött tippet engedélyez. Magyarán egy ilyen rendszer fogadás kiköti, hogy minimálisan hány tippednek kell nyernie.

A single betek ezeknek sem részei. Ha igen, egy háromválasztásos 2/3 kombi már egy Trixie patent lenne.

A Trixie fogadás költsége

És mivel a részfogadásaid száma négyre emelkedett, ezért a téted is ezzel arányosan növekedni fog! Trixie fogadáshoz, 1000 Ft-os alaptétet feltételezve, a fogadás megkötésekor 4000 Ft-ot fognak levonni a számládról. Amiben viszont a Trixie és a többi system bet más a sima gyűjtőfogadásoknál, hogy itt nem kell az összes tippednek bejönnie a nyeréshez! A három tippedből legalább kettőnek nyernie, és az abból generált kettes gyűjtő nyereményszorzóján (ami a két nyertes tipp eredő oddsainak szorzata) múlik majd, hogy nyereséges vagy veszteséges volt-e a fogadásod.

Ha viszont mind a három tipped bejött, akkor mind a három generált kettes gyűjtő (hiszen azok a hármas részei) és a hármas gyűjtő is nyertesként lesz elkönyvelve, és ezek nyereményszorzói össze is adódnak! Ezzel a végső nyereményszorzóval az alaptétet kell felszorozni, és ebből az összegből kell majd levonnod saját téted, hogy megállapítsd a hasznod.

Trixie fogadás példa

A szöveges magyarázat mellett egy konkrét példával és egy táblázattal is segítjük a rendszer fogadások megértését. Ha Trixie-ben fogadsz, három különböző eseményre kell tenned, egy tetszőleges mérkőzés előtti piacon. Ezek a fogadásaid egy szelvényre kell, hogy kerüljenek, mintha csak sima gyűjtőben fogadnál. Ha jelölöd a Trixie rubrikát, a következő fogadásaid kerülnek a szelvényedre.

  • Három darab kettes kötésű fogadás.
  • Egy darab négyes kötésű fogadás

Egy Trixie fogadás UFC-ben is létrejöhet. Vegyük például az UFC 223 Fight Night-ot (2023.04.29-30.). Válasszunk ki három különböző meccset, legyenek ezek a Cody Brundage vs Rodolfo Vieira (A), Josh Quinla vs Ange Loosa (B), és a Waldo Cortes Acost vs Marcos Rogerio de Lima (C) összecsapások. Mindhárom esetben a végső győztes piacokon megteszed az első, kevésbé esélyesnek tartott harcost (ez a tény később még fontos lesz).

Legyen most ez egy bet365 trixie. A kölcsönzött oddsok így 3,40 2,25 és 2,10. A három meccset a táblázatban az egyszerűség kedvéért jelöljük az ábécé betűivel. Mivel az alaptéted 1000 Ft, egy négyes kombira 4000 Ft-ot kellene feltenned. Ezt az össztétet minden esetben ki kell vonnod, hogy megállapíthasd a nyertes fogadásod hasznát.

Trixie fogadás számítás

Meccs Oddsok Szorzó Alaptét Nyerés Haszon Végső haszon
A&B nyer 3,40 x 2,25 7,65 1000 Ft 7650 Ft 3650 Ft 3650 Ft
B&C nyer 2,25 x 2,10 4,725 1000 Ft 4725 Ft 725 Ft 725 Ft
A&C nyer 3,40 x 2,10 7,14 1000 Ft 7140 Ft 3140 Ft 3140 Ft
A&B&C nyer 3,40 x 2,25 x 2,10 + 7,65 + 4,725 + 7,14 16,065 + 7,65 + 4,725 + 7,14 1000 Ft 16065 + 7650 + 4725 + 7140 Ft 12065 + 3650 + 725 + 3140 Ft 31 580 Ft

A Trixie-t alkotó egyes gyűjtőfogadások oddsait összeszorzással állapítjuk meg. A három győztes tippes Trixie azonban nem csupán az egyetlen hármas gyűjtő után fizet, hanem automatikusan nyertesnek tekinti a három kettest is! A kettesek és a hármas nyereményszorzói ilyenkor összeadódnak, és a teljes nyeremény 35,58x1000 Ft, tehát 35 580 Ft lesz! A haszon megállapításához ebből is persze ki kell vonni az eredeti, 4000 Ft-os össztétet.

Szerencsére mindezt nem kell mindig kiszámolgatni. Ma már szinte az összes komoly online bukmékernél van oddskalkulátor vagy Tippmix kombinációs táblázat, ahol magad is leellenőrizheted, hogy mely meccsek milyen oddsokkal tennék a rendszer fogadásod nyereségességé. A legjobb oldalakon ugyanez már a virtuális szelvényeden is megjelenik!

Érdekes tények a Trixie fogadásról:

  • A Trixie fogadás a létrejöttét a lóversenyzésnek köszönheti.
  • Magyarországon ezt a fogadási formát inkább Trixi kötésként ismerik.
  • A Patent fogadás abban különbözik, hogy szerepelnek benne az egyes kötések is. Az összes fogadások száma így nem négy, hanem hét.
  • 2023-ban egy játékos a 24 fontos “Each Way” Trixie fogadásával 18 000 fontot nyert a Grand National egy lóversenyén!

Hogyan értékeljük a Trixie-t?

Talán ennyiből is látszik már, hogy a nullszaldóhoz legalább két meccset kell legalább 4,00-ás (2,00x2,00-es) kumulatív odds mellett eltalálni. Tehát aki nyereséggel szeretne kiszállni, annak legalább 2,00-es átlagos meccsenkénti oddsok mellett kell fogadnia, és ez bizony azt is jelenti, hogy rendre a papírforma ellen kell fogadnod! Kiemelkedő nyereményt ilyen viszonylag alacsony oddsok mellett is csak a telitalálat jelent. A telitalálat ebben a kombinált fogadásban annyiban több lesz egy sima gyűjtőnél, hogy hármas mellett az összes lehetséges kettes után is fizetnek.

A rendszer fogadásoknál is be van árazva a kockázat. Ugyan system bettel egy gyűjtőfogadáshoz képest jobbak az esélyeid, de számottevő nyereményhez csak három nyert tippel jutsz, vagy legalább az egyik tippednek kiemelkedően magas oddsúnak kell nyernie. De a haszonhoz minimálisan szükséges 2,00 feletti átlagos oddsok sem éppen alacsonyak, sőt, egy ilyen kockázatú fogadás a legtöbb játékos számára már magasnak számít.

A system betek ráadásul gyakran ki vannak zárva a bónusz fogadásokból. Pedig milyen jó is lenne, ha bónuszpénzes rendszer fogadásokkal hamarabb le lehetne tudni a megforgatási feltételeket!

Összegezve, a rendszerfogadásokat csak az olyan tapasztalt játékosoknak ajánljuk, akik tényleg maradéktalanul ismerik az adott sportágat, annak szabályait, a mezőnyt, és folyamatosan nyomon követik az eseményeket. Na és persze akik megengedhetik maguknak a nagyobb téteket, hiszen a rendszer fogadások belépője is magasabb. Ellenben ha megengedheted magadnak a magasabb téteket, és amúgy is szívesen multizol, akkor neked egy ilyen “full cover bet” jobban megérheti, hiszen az már “kéttalálatosra” is fizethet, “telitalálatossal” pedig sokkal többet vihetsz el, mint egy sima gyűjtőnél.

GYIK

Köthető Trixie fogadas élőben?
Nem, a rendszer fogadások meccs előtti tippekre érvényesek.
Nem, a rendszer fogadások meccs előtti tippekre érvényesek.
Általában igen, hacsak a bukméker valami oknál fogva ki nem zárja a motorsportokat a rendszer fogadásokból.
A Trixie Tippmix mit jelent?
A Tippmix trixie fogadás vagy trixie kombináció épp olyan négyfogadásos kombi, mint a trixie bet365.
A Trixie ugyanaz, mint a system 2/3 fogadás?
Nem, ugyan itt éppúgy három oddsot teszel meg, és azokból három kettes gyűjtő generálódik, de a teljes szelvény akkor nyer, ha ezekből legalább kettőt eltalálsz.
Mi az az Each Way funkció?
Az “Each Way” fogadás során egyszerre teszel egy lóversenyen tétre (győztesre) és befutóra (hogy a ló benne lesz-e az első háromban). Ilyenkor az alaptétet nyolccal kell felszorozni.
Értékeld ez a felülvizsgálatot
0 értékelés, átlag 0 / 5

OSTATNIE ARTYKUŁY

number-of-cards-bet-370x220w

.....

lucky31-370x220w

.....