Akár 15.000 HUF fogadási kredit

Bónusz igénylése
Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli. Játssz felelősségteljesen. gamblersanonymous.hu

Sport bónusz 20.000 HUF

Bónusz igénylése

A Lucky 31 fogadás: Jelentése, Trükkök és Példák

Ivett Hoffmann

a lucky 31 fogadas jelentese trukkok es peldak

A tapasztaltabb, nagyobb pénzekre pályázó játékosok alighanem találkoztak már rendszer fogadással, ha máshol nem, a gyűjtő szelvényükön jelölhető rubrikák formájában. Különösen a labdarúgást követők számára hangozhat ismerősen a Lucky 31 tippmix fogadás. De az olyan nagy online bukmékereknél, mint a 22Bet, a Bwin vagy az Unibet, más sportokra is tudsz érdekes un. system beteket, vagyis rendszer fogadásokat kötni.

Ha a rendszer fogadások neked még nem mondanak semmit, akkor sincs baj. A Bonusowo.hu sportfogadás akadémiájában most egy ilyen, viszonylag gyakori kombival, a Lucky tippmix fogadással ismertetünk meg.

A bejegyzés tartalma:

 • A tippmix Lucky 31 mit jelent? A luckey igazi neve.
 • A Lucky 31 kiszámítása.
 • Érdekes tények.
 • Kiknek ajánlott a Lucky 31 fogadás?

A tippmix Lucky fogadás jelentése

Először is tisztázzuk a rendszer vagy kombinált fogadások mibenlétét. Aki rendszerben fogad, annak a szelvényén több megtett odds is szerepel. Ezek az oddsok tartozhatnak egyazon vagy több különböző sportághoz vagy eseményhez. Hogy mit szabad és mit nem, az a rendszer fogadás típusának a függvénye.

Ezek a megtett események/kimenetelek és azok oddsai aztán össze vannak kötve, mint egy gyűjtőfogadásnál. Ez utóbbi acca, multi vagy parlay néven is találkozni vele, az összes tippednek nyernie kell a kifizetéshez).

Egy system bet azonban több egy sima gyűjtő fogadásnál. Rendszer fogadásban automatikusan megteszed a választott sportesemények ÖSSZES lehetséges nyerő kombinációját. Az alaptéted aztán ezeknek a variációknak a számával felszorzásra kerül, ezt a pénzt kell “letenned” a rendszer fogadásod érvényesítéséhez.

Ha ez a leírás netán eddig zavarosra sikerült, ígérjük, mindjárt egyértelműbb lesz az egész. A Lucky 31 tehát egy rendszer fogadás. Ha Lucky 31-et játszol, öt oddsot választasz ki, amik ennél a típusnál öt különböző eseményre kell, hogy vonatkozzanak. A sportág egyezhet, de kerülhet egy szelvényre egyszerre tenisz fogadás és mondjuk foci fogadás odds is, a lényeg, hogy nyerjen.

A “system” szelvényed 31 fogadást jelent majd (innen a neve), amik a következőképpen jönnek létre: öt darab egyszerű fogadás, 10 darab fogadás ugyanezekre az eseményekre kettes kötésben (ez a lehetséges kettes kombinációk maximális száma), 10 darab fogadás hármas kötésben, öt darab fogadás négyes kötésben, és egy darab fogadás ötös kötésben. Ezzel ki is jött a 31 fogadás! Ha pedig 1000 Ft alaptétet jelölsz a rendszerfogadásos szelvényeden, akkor a fogadásod teljes költsége 31 000 Ft lesz!

Szemléltetés egyszerű példán keresztül

A szemléltetéshez jelöljük az öt, rendszerben megtett tippedet A, B, C, D és E betűkkel. Ha ezeket az oddsokat egy sima gyűjtőfogadásos szelvényen teszed meg, akkor az összes tippednek nyernie kell ahhoz, hogy a szelvényed nyertes legyen. Ha viszont a Lucky 31 fogadást választod, a rendszer automatikusan a tippjeid alábbi kombinációt hozza létre.

 • Öt darab egyszerű fogadás, ezek az eredeti A, B, C, D, E tippjeid, amik aztán vagy nyernek, vagy nem.
 • A lehetséges 10 darab fogadás kettes kötésben, vagyis létrejön egy A&B, A&C, A&D, A&E, stb. gyűjtő. Egy-egy ilyen fogadás akkor nyertes, ha mindkettő, a kötésben lévő tipped bejön. Hogy a Lucky fogadás nyerjen, legalább kettőnek az eredeti tippjeid közül be kell jönnie.
 • Az összes lehetséges, 10 darab fogadás hármas kötésben. Például A&B&C, vagyis az A, B és C tippjeid is nyernek. A nyereményszorzó itt is az eredő oddsok szorzata. Ez a csoport is csak akkor “játszik”, ha az ötből legalább három kimenetelt eltalálsz.
 • Az összes lehetséges, öt darab fogadás négyes kötésben. Ha tehát A&B&C és D tipp is nyer, a nyereményszorzó a négy eredő odds szorzata lesz.
 • Az egyetlen lehetséges, mind az öt alap fogadásból álló gyűjtő, vagyis A&B&C&D&E.

Egy kötés oddsa mindig az eredő oddsok szorzata, tehát A&B odds = AxC.

Na már most, a rendszer fogadások nagy előnye, hogy ha kettő-három-négy, esetleg mind az öt alap fogadásod nyer, akkor a bukméker nem csak egy részfogadás után fizet, hanem az összes után, amiben a nyertes tippjeid csak szerepelnek! Egy egyszerű példa erre: ha A, B és C tipped is nyer, akkor a generált A&B&C hármas gyűjtő mellett a nyereményszorzód része lesz még az A&B, A&C és C&B kettes gyűjtők, valamint az A, a B és a C egyszerű fogadások is! Ilyenkor a nyertes “alfogadások” és csoportok nyereményszorzói összeadódnak.

A rendszer fogadás teljes nyereményszorzója három nyertes (ezek A, B és C) tippnél : A (odds) + B (odds) + C + (AxB)+(AxC)+(BxC) + (AxBxC). A hasznodat úgy tudod megállapítani, hogy a nyert tippek számához tartozó lehetséges össznyereményedből kivonod az össztéted.

Mikortól nyereséges a Lucky 31 szelvényem?

Visszatérve az 1000 Ft-os alaptétes példánkhoz, ennyiből talán már látszik, hogy ha 1000-es alaptéttel, vagyis 31 000 Ft-tal kötötted meg a Lucky 31 fogadásod, akkor legalább 31-szeres összesített nyereményszorzóra lesz szükséged ahhoz, hogy nullszaldós legyél (a nyereményszorzó az alaptétre érvényes). Tegyük fel, hogy három nyertes tipped van az eredeti ötből, ezek az egyszerűség kedvéért ugyanúgy legyenek A, B és C. Az eredő oddsok legyenek az A tipp esetén 2,00, a B esetében 3,00, a C esetében 2,50.

A szelvényed összesített nyereményszorzója ekkor a következőképpen alakulna: A (odds) + B (odds) + C + (AxB)+(AxC)+(BxC) + (AxBxC) vagyis 2+3+2,5+(2x3)+(2x2,5)+(3x2,5)+(2x3x2,5). A matematikai alapműveletek sorrendjének megfelelően először a zárójeles szorzásokat végezzük el, aztán összeadjuk a részeredményeket: 2+3+2,5+6+5+7,5+15=41. Ez a 41-szeres szorzó az alaptétedre lesz érvényes (ami 1000 Ft), tehát az össznyereményed 41 000 Ft lesz.

Ebből persze aztán le kell vonni a 31 000 Ft-os össztéted, hogy kijöjjön a hasznod, ami ez esetben egy mérsékelt, de nem lebecsülendő 10 000 Ft.

De attól nem kell tartanod, hogy ilyen számításokat minden esetben el kell majd végezned. Egy Lucky 31 szelvény kiértékelése természetesen ugyanúgy automatikus, és a rendszer fogadásokat is ajánló bukmékerek szinte minden esetben egy Lucky 31 kalkulátort is elhelyeznek az oldalaikon, amiben kedved szerint variálhatsz az oddsokkal, hogy mikortól lenne nyertes a szelvényed.

Sőt, találkozni már olyan megoldással is, ahol a szelvényen automatikusan kiírják, hogy 2-3-4-5 nyertes tipp esetén mennyi lehet a hasznod!

Érdekes tények:

 • A Super Yankee vagy Canadian rendszer fogadások nagyon hasonlóak a Lucky 31-hez, azzal a különbséggel, hogy az azokat alkotó 26 részfogadás nem foglalja magába az öt darab egyszerű fogadást, csak az azokból létrehozható gyűjtőket.
 • A Lucky 31 “each way” fogadás változata már 62 fogadást jelent, és ennek megfelelően kétszer akkora tétet jelent. Leggyakrabban lovi fogadas során találkozhatsz ezzel az opcióval.
 • Each way fogadással például lóversenyeknél találkozhatsz, amikor egy versenyzőt egyszerre teszel meg tétre (győztesnek) és befutóra (hogy bejut az első 3-5. helyre).
 • Lucky rendszer fogadás 15 és 63-as változatokban is létezik. Az előbbihez négy, az utóbbihoz hat választás kell.

Hogyan értékeljük a Lucky 31 fogadást?

A fenti egyszerű példából is látható, hogy a rendszer fogadások a gyűjtőknél jobb esélyt jelentenek arra, hogy egy öttippes szelvény nyereséges legyen, hiszen elméletben már akár két bejött tipp is eredményezhet pluszos fogadást. Ezzel együtt a Lucky 31 mégsem a kockázatkerülő fogadók választása. Ha közelebbről megnézzük az oddsokat, azért látni, hogy három nyertes tippet feltételezve, egy 2,50-es átlagos odds is csak mérsékelt hasznot hozott.

Egy ekkora odds tippenként és átlagosan sem számít alacsonynak. A bukmékerek ráadásul gyakran előírják, hogy mekkora minimum oddsoktól lehet érvényes egy rendszer fogadás (pl. Lucky 31-nél meccsenként minimum 1,50 vagy 2,00). Inkább azt mondjuk, a Lucky 31 nyeréshez legalább három, de inkább négy tippnek kell bejönnie az ötből.

Sajnos egy rendszer fogadásban nem tudsz más-más tétekkel súlyozni a tuti és a bizonytalanabb kimenetelek között.

A Lucky 31 fogadáshoz öt meccset kell megtenni, ami kutatásban ötször annyi munkát is jelenthet egy egyszerű fogadáshoz képest. Ez még akkor is sok, ha a játékos egy sportágnál/bajnokságnál marad. Ha pedig csak három tippel nyertél, az igen sok munkát jelent kevés pénzért. Ezért a Lucky 31-et csak azoknak ajánljuk, akik tényleg folyamatosan követik az adott bajnokságot, és van idejük/energiájuk a szükséges háttérkutatásra is.

Ha viszont valaki annyira penge, hogy jó eséllyel meg tud tippelni három meccset is 2,00-es feletti oddsokkal, az sokkal kisebb téttel, egy sima hármas gyűjtőből is kihozhatja ugyanazt vagy nagyobb hasznot, mint amekkora tétet egy rendszer fogadás igényel!

Itt is be van árazva a kockázat. Rendszer fogadással egy gyűjtőhöz képest jobbak az esélyeid a nyerésre, de a belépő is magasabb. Ha van elég pénzed a rendszer fogadás nagyobb tétjeire, és négy vagy mind az öt tipped bejön, akkor viszont sokkal többet nyersz, mint egy sima gyűjtővel! Hiszen a Lucky 31-ben az egyetlen ötös gyűjtő csak egy részfogadás a 31-ből, és az összes többi kisebb kötés is automatikusan nyertes lesz!

Sajnos a Lucky 31 és az ahhoz hasonló system betek a bónusz fogadás ajánlatokból gyakran ki vannak zárva, ezért nem használhatod fel őket a bónuszpénzek kötelező megforgatására sem. A legtöbb sportfogadási bónuszt és az általuk szerzett bónuszpénzt mérkőzés előtti egyszerű és legfeljebb sima gyűjtőfogadásokra tudod felhasználni, rendszerfogadásra már nem.

GYIK

Mi az a Rule 4 szabály a Lucky 31 fogadásnál?
Lóversenynél ha egy vagy több ló a futam előtt kiesik, a többiek nyerési esélyei megnőnek. Ekkor a bukméker bizonyos százalékot levonhat a nyereményedből.
<a href="https://bonusowo.hu/sportfogadas/forma-1-fogadas/">F1 fogadás</a> is lehet a Lucky 31 szelvényemen?
Általában minden további nélkül. De érdemes minden esetben ellenőrizni a felhasználási feltételeket az esetleges sportág- és piackorlátozásokról.
Van Tippmix Lucky 31 kalkulátor?
A TippmixPro-n nincs külön kombinált fogadás vagy lucky 15 kalkulátor, az online szelvényedre viszont mindent kiírnak, a lehetséges nyereményeket is.
Mi az a Patent fogadás?
A Patent nagyon hasonló a Super Yankee vagy Canadian fogadásokhoz. Éppúgy a lehetséges gyűjtőkból álló rendszer fogadás, de az egyes kötések nélkül.
A <a href="https://bonusowo.hu/sportfogadas/ufc-fogadas/">fogadás UFC</a>-re történhet rendszerben?
A rendszer fogadások elsősorban fociban és lóversenyben népszerűek, de igen, MMA fogadások is lehetnek egy ilyen szelvényen.
Értékeld ez a felülvizsgálatot
0 értékelés, átlag 0 / 5

OSTATNIE ARTYKUŁY

number-of-cards-bet-370x220w

.....

trixie-bet-370x220w

.....