Akár 15.000 HUF fogadási kredit

Bónusz igénylése
Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli. Játssz felelősségteljesen. gamblersanonymous.hu

Sport bónusz 20.000 HUF

Bónusz igénylése

A Lapszám Fogadás: Jelentése, Stratégia, Tippek

Havasi Adojan

a lapszam fogadas jelentese strategia tippek

A büntetőlap fogadások ugyan nem szerepelnek az öt legnépszerűbb focis piac között, mégis igen érdekes és ígéretes lehetőséget jelentenek az olyan játékosok számára, akik szeretnek a statisztikákkal bíbelődni. A játékosok a foci büntetőlap fogadások közül leginkább az Összes Lap Alatt/Felett piac kedvelik, de egyre népszerűbbek az élő X játékos lapot kap fogadások is. De mik is ezek pontosan?

A Bonusowo.hu sportfogadás Akadémiájában most a lapok piacokon belül főleg a Lapszám fogadásra koncentrálunk. Bemutatjuk, hogy ez pontosan mit is jelent, és ha netán kedvet kaptál az ilyen fogadáshoz, néhány hasznos kezdeti tippel is ellátunk.

  • A büntetőlap lap tippmix jelentése
  • Variációk a Lapszám fogadásra.
  • A Lapszám fogadások szempontjai
  • A lapok fogadások gyakran ismételt kérdései.

Mik is azok a lapszám fogadások?

Faultokra tehát lehet fogadni a labdarúgásban is. Az úgynevezett “cards betting” minden esetben focis fogadásokat jelent, amiket a kiosztott lapokkal kapcsolatos események bekövetkezésére/be nem következésére kötnek. Persze tenisz fogadás esetében is létezik faultokra fogadás (például amikor a versenyző belép az alapvonalra), és előfordul olyan F1 fogadás is, amit például ütközésekre és boxutcás büntetésekre kötnek. A Lapszám viszont csak a foci fogadás lehet, lovi fogadás értelemszerűen már nem.

Néhány érdekes tény:

  • Sárga és piros lapokat először az 1970-es mexikói foci vébén használtak először, hogy a bírók nyelvismeret nélkül is azonnal jelezhessék a büntetéseket.
  • A legbrutálisabb bajnokságok Európában a La Liga és a Premier League.
  • A FIFA történetében a legtöbb lapot egy meccsen az orosz Valentyin Ivanov osztotta ki, négy pirosat és 16 sárgát! A 2006-os németországi vébé portugál-holland nyolcaddöntője a “nürnbergi csataként” vált hírhedté az utókor számára.
  • A leggyorsabb piros lappal Európában Steven Gerrard büszkélkedhet. A Liverpool egykori középpályása 2015-ben, a Manchester ellen mindössze 38 másodpercet töltött a pályán, miután egy beszólás után rátaposott Ander Herrera lábára.

Érvényesség és a lapok értéke

De pontosítsuk ezt tovább! A lapok piacok nem foglalja magába az összes befújt szabálytalanságot, minden sípszavas eseményt, csakis a kiosztott lapokat, ami természetesen lehet sárga vagy piros. A Lapszám piacoknál a bírók által felmutatott lapok azok, amik számszerűsíthetők. Csak a pályán, a sípszó előtt kiosztott lapok számítanak, egy palyan kivuli sargalap, amit egy reklamáló edző vagy a kispadon ülő kap, az nem.

A pályán kívüli sárga lap a tippmixen se érvényes. Általában csak a 90 perces normáljátékidőre lehet fogadni, egy tippmix sárga lap a hosszabbítás során már nem számít. A Tippmix hosszabbítás szabályzat erre ki is tér.

A tippmix büntetőlap sárga lapok értéke egy, a tippmix piros lapoké kettő! Amennyiben egy lap nélküli játékos először egy sárga, majd egy brutális szabálytalanság után egyből egy piros lapot is kap, az egy Lapszám fogadásban két lapnak számít. Egy játékos viszont egy meccsen összesen csak három “pontot” kaphat, tehát két felmutatott sárga és utánuk egy piros is három pontot ér!

A büntetőlapok száma piacok

A lapok piacok aztán igen sokfélék és részletesek lehetnek, attól függően, hogy mekkora érdeklődést vált ki az adott focimeccs. Fogadható lehet például a mérkőzés 90 perce alatt kiosztott összes lap pontosan és alatt/felett is. A kiemelt meccseken megteheted a Lapszámot félidőre és/vagy csapatonként, hogy mindkét csapat kap büntetőlapot, köthetsz csak piros lap tippmix fogadásokat is.

Tippmix sárga lapok száma fogadásokat köthetsz hendikep változatban is, ekkor a szelvényed a hendikep értékét is beszámítva értékelik majd ki. Ezek nagyon hasonlóan működnek a végső eredmény hendikep fogadásokhoz, csak a csapatok itt nem a gólok, hanem a Lapszámban versenyeznek egymással. Tehát például a -1-es hendikeppel megtett csapatodnak a végső valós lapszámához képest +1-gyel több lapot kell szereznie, hogy a lapversenyt “megnyerje”. Ezek éppúgy lehetnek háromesélyes piacok, ahol a Lapszámt tekintve 1-X-2-re fogadhatsz, persze a hendikep mellett.

A Lapszám mellett fogadhatsz még arra, hogy melyik játékos kap majd lapot, lesz-e piros lap, vagy akár arra is, hogy a meccs melyik szakaszában (X perc előtt) osztják ki az első pirosat, hogy mindkét csapat kap-e lapot, stb.

A Lapszám Alatt/Felett piacok

A Lapszám piacok alapesetben a normál játékidő alatt felmutatott összes lapot jelentik, amit esetleg tovább lehet még csapatokra bontani. A Lapszám Alatt/Felett piac formátuma általában tizedesjegy (például 2.5), hogy a pontos egyezést elkerüljék. De van, ahol ez egyszerűen egy szám és egy pluszjel.

Hasonló alatt/felett fogadás UFC-re is létezik, itt a menetek számát kell helyesen megtippelned.

Hogy néz ki a gyakorlatban egy Lapszám fogadás?

Egy Lapszám Alatt/Felett fogadás szemléltetésére most használjuk Chelsea-Real Madrid BL-meccset (04.18.). A Lapszám fogadás a bet365-ön Összesített Büntetőlapok néven is szerepel. Az alatt/felett piacnál a oddsmakerek itt egy átlagos, 4.5-ös értékhez társítottak egy 1,775-ös Felett és egy 2,025-ös Alatt oddsot. Ezt úgy kell értelmezni, hogy a Felett több mint öt, az Alatt fogadásod kevesebb mint öt darab kiosztott laptól lesz nyertes!

Ne feledd, hogy a sárga és a piros értéke nem egyezik!

De köthetnél ugyanitt 6,00-os odds mellett hendikep fogadást arra, hogy a Chelsea -2-es alapértelmezett hátrány mellett is összesen több lapot gyűjt be, mint a Real. Hogy a Los Blancos csapata lesz a szabálytalanabb, annak a valószínűségét az oddsmakerek feleakkorrára taksálták, az odds itt -2-es hendikep mellett 12,00 volt.

Ha a piac kétesélyes (nincs odds a döntetlenre), akkor hendikepes döntetlen esetén a téted visszajárhat.

A Lapszám fogadások fontos szempontjai

A Lapok piacok meglehetősen kiszámíthatatlanok, ezért az oddsaik is magasabbak, mint mondjuk a sima 1X2 piacoknál. Mégsem szabad rájuk véletlenszerűen fogadni, éppen ellenkezőleg, nagyon is figyelni kell a statisztikákat. Szerencsére a csapatok és játékosaik lapstatisztikáiról az egyes bajnokságok vagy szövetségek honlapjain tudsz tájékozódni.

Ki játszhat, és kit fenyeget eltiltás?

Hogy mennyiben lesz majd szabálytalankodó kedvében egy csapat a következő meccsén, arról az utolsó öt meccsnap mutatói lehetnek árulkodóak. Feltétlen jegyezni kell, hogy a megtett csapat fő “favágói” nem-e kaptak e pirosat az előző meccsen, mert akkor a következőn nem játszhatnak. Ha olyanok a liga szabályai, az előző meccs(ek)en besárgult játékos(ok) biztosan óvatosabb lesz(nek) a következőn, mert még egy sárga már egymeccses eltiltást jelent.

A foci vébés negyeddöntőkre viszont már törlik az addig begyűjtött sárga lapokat. Egy magyar bajnokságban öt, kupán három sárga után is egymeccses eltiltás jár.

Mekkora a két csapatnak a tét?

Ennél is jobban számít a tét; ha például egy kiesés ellen küzdő csapat fogad egy, a tabella élvonalában tartózkodó másikat, akkor ott komoly esély van a szaggatott, szabálytalanságokkal tarkított játékra. Az underdog mindenáron pontot akar szerezni. Az olyan ősi riválisok, mint a Barca és a Real, az MU és a Liverpool, vagy az FTC és a Kispest derbijei még komoly tét nélkül is sikerülhetnek “szenvedélyesre”, mert a közönség igazi küzdelmet, háborút vár. A támadó szellemű, magas labdabirtoklásra törekedő csapatok még a mellettük szóló papírforma mellett is hajlamosak a több szabálytalankodásra.

Mennyire kemény a bíró?

A csapatok, a játékosaik, és a tét mellett van még egy igen fontos tényező, ez pedig a bíró! Vannak vonalas hajlamú sporik, akik egy taktika szabálytalanságnál is egyből a sárgához nyúlnak, mások elnézőbbek, jobban engedik a kemény játékot. Egy kemény hírű bíró jelenléte még az izgágább játékosokra is kijózanítólag hathat, a tét azonban ezt inkább felülírja.

Tehát a sikeres Lapok fogadáshoz nemcsak a csapat- és játékosi sárga lap statisztika ami fontos, hanem minden esetben a mérkőzést bírók mutatói is. Nem az összesen legtöbb lapot osztó bíró a veszélyes, hanem az, amelyik átlagosan a leggyakrabban nyúl a mellényzsebébe. De hogy ezt reálisan fel lehessen mérni, kell hozzá egy kellően magas meccsszám is.

Továbbá, az átlagosan magas kiosztott sárga érték nem feltétlen jelenti azt is, hogy ez a gyors kezű spori a kiállításokban is az első helyen áll. Itt megint csak az átlag kiállítási számokat kell figyelembe venni.

Természetesen ez nem az összes szóba jöhető szempont, de kezdetnek megteszi. A lapok fogadásoknak a nehézségük ellenére is vannak előnyei. A lapok piacokat lehet bónusz fogadásra is használni. Ugyan csökkentett mértékben, de vannak piacaik élő fogadáshoz is (Lapszám, X játékos lapot kap).

Továbbá, ha a fogadásod feltételei teljesültek, nagyon jól működhet velük - ahol van - a korai kifizetés opció is!

Büntetőlap tippmix stratégia gyakori kérdések

Melyik büntető lapok száma piac jelenti a legmagasabb oddsokat?
A legmagasabb oddsot a nulla lap jelenti, mert annak van a legkevesebb esélye.
Létezik alatt/felett lóverseny fogadás?
Sajnos ilyen fogadás nincs.
Hol találok magyar büntetőlap statisztika oldalt?
Magyar NB I-es játékvezetői statisztikákat a focibiro.hu-n is találhatsz. Itt azt is megnézheted, melyik bíró kit, melyik meccsen állított ki.
Melyik bíró osztja a legtöbb sárgát a magyar foci NB I-ben?
Magas meccsszám mellet Farkas Ádámé a legmagasabb átlagos érték. Ugyanakkor ez a bíró 15 meccs alatt senkit nem állított ki.
Mekkora az átlagos buntetolap szám egy meccsen?
Négy-öt kiosztott lap átlagosnak mondható.
Értékeld ez a felülvizsgálatot
0 értékelés, átlag 0 / 5

OSTATNIE ARTYKUŁY

lucky31-370x220w

.....

trixie-bet-370x220w

.....